Στοχοι-μεθοδολογια
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
παραδοτεα
εξελιξεισ-νεα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Project OliveFeed

To έργο OliveFeed στη Zootechnia 2023

Με επιτυχία συνεχίζεται το έργο «Αξιοποίηση παραπροϊόντων και αποβλήτων  ελαιουργίας, για την παραγωγή καινοτόμων βιολειτουργικών ζωοτροφών και ποιοτικών ζωικών προϊόντων» – OliveFeed με κωδικό Τ2ΕΔΚ-03891, για το οποίο ενημερώθηκαν οι επισκέπτες της Zootechnia 2023, τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη έκθεση στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη για την κτηνοτροφία και πτηνοτροφία.

Συγκεκριμένα, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας του τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη 12η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία «Zootechnia», όπου όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας παρουσίασαν από τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες μέχρι μηχανήματα, υπηρεσίες, έρευνες, αλλά και σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων. Επιγραμματικά, 837 εκθέτες (307 άμεσοι από 13 χώρες και 530 έμμεσοι από 38 χώρες) συμμετείχαν στην Έκθεση, η οποία συγκέντρωσε εκατοντάδες ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 29 χώρες.

Επίσης, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας συμμετείχε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του (αναλυτικό πρόγραμμα) ενώ μαζί με το Εργαστήριο Διατροφής πραγματοποίησαν την εκδήλωση για την αβγοπαραγωγό ορνιθοτροφία, όπου ανέδειξαν το ελληνικό αυγό µέσα από την µακρόχρονη ερευνητική τους εµπειρία στην ανάπτυξη καινοτόµων προϊόντων αυγού και στην υιοθέτηση ορθών πρακτικών εκτροφής

Την έκθεση στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και τις παράλληλες εκδηλώσεις επισκέφτηκαν 55.413 άτομα από τις 2-5 Φεβρουαρίου, πολλοί εκ των οποίων επισκέφτηκαν το περίπτερο του Εργαστήριου Ζωοτεχνίας και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και τις καινοτομίες του, μεταξύ των οποίων είναι και το έργο OliveFeed.

Το έργο OliveFeed αποτελεί σύμπραξη 3 ιδιωτικών (AVMAP, ΒΙΟΖΩΚΑΤ, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας) και 4 ερευνητικών φορέων (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης & Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ https://olivefeed.gr/και δηλώστε το ενδιαφέρον σας για τις επικείμενες δράσεις μας.

«Υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου: T2ΕΔΚ- 03891)»

Skip to content